vineri, 13 martie 2009

tre' să cumpăr două vaci. te bagi?

acu' vreo lună am fost la ţară, undeva lângă giurgiu, în comuna gogoşari, sat răleşti. pariu că nu te-ai fi bagt prin noroaiele alea. eu am fost obligat, că acolo am rude. într-o discuţie am auzit că în sat e un preot, tânăr, de vreo 30 şi ceva de ani, care are în grijă 30 de mame cu copii aferenţi (1, 2 şi chiar 3) alungate de familiile lor. principalul motiv fiind chiar faptul că au rămas însărcinate. şi dacă ai rămas grea, ia rămâi tu şi pe drumuri, le-au zis apropiaţii. cu un şut în cur şi un plod în braţe, într-o ţară minunată, cu sate frumoase, vara, că iarnă te scufunzi în noroi, ajunseră tinerele mame la preotul valentin de care vă zisei. ăsta, om cu carte, se gândi să vorbească cu oamenii din sat să le găsească mamelor un adăpost. şi le-a găsit case abandonate, în care mamele cu copii, majoritatea sugari, trăiesc şi acu' când matale citeşti aceste rânduri. popa se învredniceşte să le dea câte un pahar de lapte, un kil de ulei, de fasole, de zahar şi ce le mai trebuie. am fost şi am vorbit cu el. i-am spus că am ceva prieteni care ar fi dispuşi să dea un ban să le cumpărăm ceva ălora mici de prin noroi. popa zise că ar avea nevoie de ceva covoare, haine, un aragaz, o maşină de spălat, dar nu d'aia automată că acolo e doar apă de puţ, şi de'ale gurii. mi-a lăsat o impresie bună popa şi eu lui o promisiune că îl sun să-i zic ce şi cum. acu' câteva zile bunică-mea a sunat să anunţe că i-a zis popa că, în cazul în care mai reuşesc să fac ceva, am putea cumpăra o vacă, două, că  aia de o cumpără el s-a dovedit a fi stearpă, şi nu mai are ce să le dea la ăia mici să înghită măcar o dată pe zi. io cu mai mult de 200 de lei nu pot să mă bag. mai am câţiva prieteni, cred că strângem preo 1000-1500 de lei pentru o vacă. mai am nevoie de una. te bagi? 

25 de comentarii:

cronicaru' spunea...

da, deci irinel zise ca se baga, la fel si shmeny, lumi, luizeta. promisiuni mai am de la floricica, der f. cu a lui blondina, clareta, malonestii. poate s-o mai trezi frunu', ca am facut spamming azi. sporturi extreme.

Anonim spunea...

Nasule io am zis ca dau 2 milioane, impreuna cu muierea mea. Ca e criza si merge prost biznesu'.
Mai am si un covor de l-am avut eu prin sufragerie inainte de a ma dota cu parchet si il dau si pe ala daca prinde bine.
In rest, sint dispus sa mai ajut si cu altele, poate frigiderul dupa ce il schimb. Ceva haine vechi daca se accepta...

cronicaru' spunea...

danutz onoreaza masa cu o suta de lei desi n-a mancat si n-a baut. sa traisca sa mai daruiasca

cronicaru' spunea...

spasiba catalina :)

cronicaru' spunea...

cu plecaciuni doamnelor publicitare Constanta si Raluca. se vede treaba ca Luizeta isi face treaba.

cronicaru' spunea...

lumi m-a lovit cu 100 de lei. saru-mana sefa!

cronicaru' spunea...

Irinel s-a tinut de cuvant, sa-i dea Dumnezeu trafic mare

Anonim spunea...

dc are in grija 30 de copii cu mamele aferente stie preotul la ce s-a bagat. i-o fi greu si lui cu 30 de femei prin preajma? sau poate k ii freaca pe aia mici, k preotii mai au d-asta... mai degraba strangem banii de prezervative ca sa nu mai faca preotul inca vreo 30 de pleozi decat sa pun banii de vaci. in rest sunt dispus sa-i dau o mana de ajutor cu doamnele in caz ca e vreuna din ele mai dragutza. dc sunt nasole nu ma bag.

cronicaru' spunea...

Luizetta are pe mana 105 lei in afara de sutara oferita de dansa. hai ca mai avem nevoie de ugere si coarne. ca am pornit de la coada vacii, ce sa facem...

cronicaru' spunea...

@anonim - eu iti fac o propunere pe care cu siguranta nu ai cum sa o refuzi. ia liniuta ti matale mana de ajutor pe care o ofereai si fa ce stii mai bine. cu sau fara prezervativul aferent. aaa? este ca e o propunere de nerefuzat? succesuri

cronicaru' spunea...

tre sã mulţămesc şi doamnei Corina Băcanu. via luizeta. sărumâna doamnă, deşi nu am avut plăcerea să ne cunoaştem

cronicaru' spunea...

michela s-a integrat in mijlocul nostru si ne-a omenit cu o suma cu care putem cumpara doua perechi de coarne. daca ziceam de uger sau coada mi-o furam

cronicaru' spunea...

Domnu' Florin G Popescu si doamna Constanta, am crezut ca am luat cardul altui om cand am vazut suma pe care ati donat-o intru cumpararea bovinelor, drept pt care nu pot decat sa va multumesc.

Anonim spunea...

Cronicare tu chiar vrei sa ti-o furi? :P ce sunt cu aluziile astea, pai se poate!!! si adica cum poti cumpara doar 2 coarne? e un repros cumva sau multumire ca am contribuit cu inca o piesa la puzzel-ul "uite vaca, nu e vaca"?! :D si apropo, sa-mi zici cand pot sa-mi eliberez sifonierul ca am nevoie de spatiu! :)

cronicaru' spunea...

@michela - stai sa rezoplvez problema cu vacile si apoi va urma operatiunea haine, jucarii si alte asemenea

cronicaru' spunea...

Carmencitta pune o sutara sa umplem canile de lapte la bebei. Si poate gasim si vacile alea care dau 70 de litri pe zi :) Mulţămim

cronicaru' spunea...

fanel, sa-i traiasca lui rapiduletzu, ne-a onorat
mazu a marcat si el 50 de lei, cel mai frumos sa-i ramana numele

cronicaru' spunea...

piariştii de la pleon ne ajută şi ei, via catrinel. mulţumim

cronicaru' spunea...

lumi vrea sa-i creasca respectul de sine si pluseaza. sarumana

cronicaru' spunea...

dna raluca sultan, via luizette, contribuie cu 200 de lei. mulţămim.

cronicaru' spunea...

saptamana trecuta am trimis 1000 de lei, pentru prima vaca. se va vinde aia stearpa, se adauga cei 1000 de lei de la voi si copii cred ca deja au beut lapte dimineata. acum ramane in sarcina mamelor lor sa-i bata usor pe spate. sa le fie de bine!
am mai strans inca 1000 de lei pentru cea de-a doua. pana-n Pasti reusim sa o cumparam. mai sunt de venit cativa marafeti si gata.
atenti la nevoile micutilor de a umple ghizdanele, in ultima perioada au fost si alina medicina si al sau viitor cumnat, nicu, bbdo, ogilvy, fuhreru, shmeny. lista nu se va opri aici, cu siguranta. mai sunt doua sapt.

cronicaru' spunea...

ne apropiem vertiginos de cea de-a doua junica. mai are un pic si ajunge ditamai vaca. o ajutat-o si fameglia manolesti si carmencita. asa cum promisesera. poate in saptamana asta mare reusim

Oana Marginean spunea...

Buna! www.suntorfan.ro E un site personal, fara vreun beneficiu material, doar spiritual, unde se doreste ca orfanii sa isi spuna povestea. Daca va deranjaza, stergeti comentariul. Multumesc!

cronicaru' spunea...

@grosso modo - nu ne deranjeaza. mai ales povestile

cronicaru' spunea...

aaa, si fratelo e mio cumnatzica au plusat